Wie van het reizen met eigen motor houdt en weer eens wat nieuws wil ontdekken, alleen of in groepsverband, dan is het raadzaam eens een kijkje te nemen op de website van motorvakanties – nextmotorreizen.nl’.

Via deze website kunt u diverse georganiseerde motorvakanties boeken in diverse landen in Europa. U kunt de georganiseerde vakantie alleen doorbrengen op de motor, maar ook met een eigen ‘clubje’ motorrijders.

Het fijne van bovengenoemde reisorganisator, is dat de georganiseerde reis in eigen tempo kan worden gereden. Ook wordt er qua ‘tourrit’, rekening mee gehouden dat er ‘s ochtends rustig opgestaan kan worden om vervolgens te vertrekken naar de volgende locatie, waar u in de middag aan kunt komen. De afstanden die u met de motor legt, bestaan uit een bepaald aantal kilometers, om bovengenoemde rustige optie mogelijk te houden. Een vakantie moet immers wel in eigen tempo gedaan kunnen worden, zonder haast.

Wanneer u via de reisorganisator boekt, dan bent u ervan verzekerd dat alle routes van de door u gekozen vakantiebestemming, zijn voorgereden. Ook is er gelet op de toeristische bezienswaardigheden onderweg, zoals landweggetjes, rivierdijken, bos en heide, mooie dorpjes. Zo krijgt u een goed overzicht van het land waar u in rijdt en maakt dit het een aantrekkelijke en mooie reis.

Bestemmingen

Er zijn diverse bestemmingen mogelijk, verspreidt over heel Europa, te denken aan bijvoorbeeld Turkije, Engeland, Schotland, het nog (voor de meeste mensen) onbekende Polen, Roemenië en het mooie Duitsland, waar u een toer door het Zwarte Woud kunt maken.

Bij de gewenste bestemming, waar u en eventueel uw reisgenoten, heen willen gaan, staat informatie omschreven over het desbetreffende land, de route te volgen route, de bezienswaardigheden en natuurlijk het toer karakter. Met deze laatste wordt bedoeld hoeveel overnachtingsplaatsen u heeft, de rustdagen tussendoor, hoe de route er qua asfalt en overige rij-oppervlakten eruit ziet, de moeilijkheidsgraad (voor een ervaren motorrijder of juist voor een beginnende) en hoeveel kilometers er ongeveer op een dag afgelegd zullen worden.

De vertrekdata en aankomstdata staan er ook bij en hoeveel de kosten per persoon gaan bedragen. Zo krijgt u een beeld bij de bestemming en bijkomende kosten.

Overigens zijn bij alle bestemmingen de overnachtingen, het ontbijt, Nederlandse reisbegeleiding, pechhulp en ondersteuning, toeristen belasting en navigatieroute met routekaart al inbegrepen in de prijs die voor de reis betaald moet worden. Ook is er een uitgebreide toeristische informatiefolder te downloaden, zodat u precies te weten kunt komen wat u van het land kunt verwachten en wat voor moois er te zien is.

Kortom, een mooie gelegenheid om een georganiseerde reis te maken naar een mooi land binnen Europa met uw motor. Het is ook nog fijn dat u uw eigen route niet zelf hoeft uit te stippelen, zodat u zichzelf en/of uw reisgroep kunt laten verrassen door de mooie bestemming, welke u kunt gaan boeken.