Link Building

Link Building is een proces dat veel tijd kost en zich niet meteen uit in resultaat. Dat resultaat komt namelijk geleidelijk. Het is dus belangrijk om geduld te hebben en niet te stoppen. Naast de traditionele manieren om links te bouwen, zijn er meerdere excentrieke manieren. U kunt proberen om een aantal van de onderstaande Link Building strategieën te gebruiken om hogerop te komen in de beste zoekmachines.

  1. Wederzijdse backlinks. Het is nog steeds een goede manier. U levert een link aan een website met een hoge Page Rank. Deze website plaatst ook een backlink van u op haar wedstrijd. Door middel van het plaatsen van wederzijdse backlinks zal de Page Rank van uw website stijgen waardoor u hogerop komt in bijvoorbeeld Google.
  2. Directory links. Een link vanaf Dmoz en Yahoo directories worden nog steeds als goud beschouwd door Google. Het is echter wel belangrijk dat de directory links relevant zijn aan uw website. Zo niet, zijn ze waardeloos.
  3. Wees een content provider. Het is best lastig, maar zeker de moeite waard. Het betekent dat mensen een reden hebben om zich te koppelen aan uw website. Redenen zouden kunnen zijn dat u informatie biedt met betrekking tot hun niche gebied op uw site. Het is verstandig om een artikel sectie aan te maken op uw eigen website, dan krijgt u ongetwijfeld verzoeken voor een link naar uw site van andere webmasters.
  4. Denk out of de box om links te krijgen. Stuur bijvoorbeeld getuigenissen van ervaringen met uw product of dienst en vraag om een link naar uw website. Zorg voor interviews met professionals in uw markt.
  5. Persberichten. Het indienen van een persbericht met betrekking tot nieuwe diensten, functies of producten die u wil lanceren zal veel effect hebben om links naar uw website te krijgen. Het indienen van een persbericht zal veel respons opleveren. Veel uitgevers en abonnees zijn op zoek naar het laatste nieuws. Het zal dus veel publiciteit opleveren.
  6. Indienen van artikelen. Dit is een vorm van viral marketing. Je artikelen zullen belanden bij e-zine uitgevers waardoor ze worden opgepikt door webmasters. U schrijft een artikel en dat wordt gebruikt in nieuwsbrieven en door online uitgevers die op hun beurt een gratis weblink ervoor geven. Dit wordt gebruikt om een maximaal aantal inkomende links te krijgen van hoog gerankte sites. Dit zal ongetwijfeld uw link building stimuleren en uw website zal stijgen in populariteit, waardoor het makkelijker te vinden wordt binnen zoekmachines.