Kunst & Marketing
 • Nederland
Delen op Facebook Delen

De vrienden van Kunst & Marketing

 • Michelle van Lankveld
 • marianne delmee
 • Natalie Akasi
 • karin starmans
 • Ewa Malijewska
 • Liesbeth Kradolfer
 • Irma Blank
 • Annette Jasperse
 • Roy de Jong
 • Steven Rutgers
 • Stichting MIR
 • HoedGekruid vzw
 • Monika Macken
 • Erik Fliek
 • Lukie de Bree

Groepen van Kunst & Marketing

Kunst & Marketing

Bezig met laden... Feed laden

 

De pagina van Kunst & Marketing

Advies en ondersteuning marketing en pr. beeldend kunstenaars

Wat is Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt?

Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt is een eenmansbedrijf gespecialiseerd in marketing en pr. voor professionele beeldend kunstenaars en semi-professionals met professioneel werk en ambitie.
De blog Kunst & Marketing en de website CadeauWerkplaats (naamswijziging in 'Kunstenaars in de Markt' vindt plaats na de zomer) zijn hier onderdeel van.
Ik biedt alle leden sociale media service, begeleid kunstenaars via e-mail coaching, ik geef workshops aan kleine groepen en is er een uitgeverijtje van e-boeken.
Alle activiteiten spitsen zich toe op marketing, public relations en presentatie van beeldend kunstenaars.

Inmiddels is Kunst & Marketing op pagina 1 te vinden van Google voor meerdere zoekwoorden, o.a. bij de woorden 'kunst', kunstenaars' en 'kunstwerk'.
Uiteraard heeft dit ook positieve effecten voor de bij mij aangesloten leden, want zij en hun werk worden nu aanzienlijk sneller gezien en gevonden, ook door mensen die hen en hun werk nog niet kennen.
 

Wat doet Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt?

Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt is in de eerste plaats gericht op pr. voor en naamsbekendheid van de leden, dus niet op verkoop. Dat is een bewuste keuze, omdat ervaringen en statistieken uitwijzen dat kunst nauwelijks rechtstreeks wordt verkocht op internet, want mensen willen kunstwerken eerst in het echt zien vóórdat ze overgaan tot aankoop. Om te gaan kijken, moet het publiek wel eerst weten dat die kunstenaars en dat werk bestaan en waar het werk te zien is.

Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt biedt advies op maat en praktische ondersteuning aan beeldend kunstenaars op het gebied van marketing en pr en presentatie. Omdat de meeste kunstenaars vooral bezig willen zijn met en gespecialiseerd zijn in het maken van kunst en weinig kennis hebben van marketing en pr., biedt Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt aangesloten leden de mogelijkheid om hun marketing en pr. aanzienlijk uit te breiden zonder dat dit hen zelf veel tijd en geld kost.

De website en de blog zijn slechts twee van de middelen die ter beschikking staan, daarnaast zijn er o.a. individuele coaching, workshops, een uitgeverij van e-boeken, het verzorgen van publiciteit en promotiecampagnes, eindredacties, vormgeving en nog zo het een en ander.
Sinds 2012 houd ik leden ook op de hoogte van interessante wedstrijden en zoek ik uit welke galeries mogelijk interessant kunnen zijn voor mijn leden om te benaderen.

Daarnaast ben ik inmiddels ingeschreven bij 7 anti-kraakbureaus om ruimtes te vinden die ik zonder winst per maand te beschikking kan stellen aan mijn leden voor solo-exposities of groepsexposities, waarbij Kunst & Marketing zorg draagt voor een intensieve en effectieve perscampagne.
 

Werkwijze Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt?

Een persoonlijke en praktische benadering en een op de persoon toegespitst advies en ondersteuning zijn uitgangspunt van beleid.

Voor de marketing en pr. van de leden maak ik gebruik van oude en nieuwe media en commerciële marketingtechnieken. Nieuw geplaatst werk op de website en bijdragen aan de blog worden automatisch aangemeld op Twitter, Facebook, MySpace, LinkedIn, WindowsLive en Hyves. Omdat ik zeer selectief ben in het toelaten van volgers en het zelf volgen van mensen en instellingen, heb ik inmiddels een groep van ruim 4000 volgers, die specifiek bezig zijn met of serieus geïnteresseerd in kunst. Daaronder veel kunstcritici, musea, galeries en uiteraard ook kunstenaars en verzamelaars. Dat is dus heel gunstig voor de bij mij aangesloten leden.

Met het gebruik van mijn sociale media-accounts bereiken mijn leden publieksgroepen en aantallen lezers en kijkers die op geen enkele andere manier zo makkelijk bereikt kunnen  worden. Iedere melding op de sociale media wordt bovendien opgepikt en dus zichtbaar op Google, Yahoo, Bing en honderden andere kleine zoekmachines. Hoe meer meldingen, hoe zichtbaarder op internet, ook voor mensen die de kunstenaar en zijn werk nog niet kennen.

Het enige dat de kunstenaar hoeft te doen om op alle sociale media te verschijnen, is met enige regelmaat nieuw werk plaatsen op mijn website en/of gebruik te maken van Kunstagenda, Cursusagenda en Lezingen/Debatagenda op CadeauWerkplaats|Kunstenaars in de Markt.
Door bovendien korte artikelen, video’s of ‘dagboeken’ te plaatsen op de blog Kunst & Marketing, zodat uw naam en de titel van het werk worden vermeld op alle sociale media, wordt dit effect nog versterkt. Al het overige wordt door mij voor u geregeld.

De ‘oude’ media worden echter ook niet vergeten. Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt beschikt over een up-to-date mediabestand dat geheel Nederland omvat van tijdschriften, huis-aan-huis-bladen, regionale en landelijke kranten tot radio en televisieprogramma’s gespecialiseerd in kunst en cultuur.
Daarnaast is Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt lid van meerdere persbureaus online (±20), waaronder het medianetwerk waar meer dan 8000 journalisten lid van zijn en het ANP dat dagelijks geraadpleegd wordt door alle kranten en omroepen. Ook hier worden persberichten geplaatst.
 

Waarom Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt?

Met de aangeboden diensten tegen minimumkosten, onderscheidt Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt zich van de meeste andere collectieve kunstenaarssites, die over het algemeen weinig of soms zelfs helemaal niets doen aan (effectieve) marketing en pr. voor aangesloten leden en meestal slechts functioneren als alternatieve website. De bovengenoemde service is maar een deel van alle aangeboden diensten, een totaal overzicht vindt u op de websitepagina:
Promotie/Marketing en pr.beleid. De extra pr. diensten beschikbaar voor leden en voor niet-leden, vindt u op de pagina Extra Service.

De workshop ‘Kunstenaars spieken bij de commercie’is een vorm van personal coaching in kleine groep op het gebied van marketing en pr. Het programma van de workshop wordt voor een deel aangepast aan de vragen, behoeften en de dagelijkse praktijk van de deelnemende kunstenaars. De workshop wordt in heel Nederland gegeven en vindt plaats in ateliers van beeldend kunstenaars of in galeries.
Meer informatie over de workshop, vindt u hier. Bent u eventueel geïnteresseerd om een workshop in uw atelier of galerie te organiseren, neem dan contact op via kunstenmarketing@gmail.com.
 

Welke voordelen biedt een lidmaatschap bij
Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt?

Lidmaatschap is niet gratis. Er zijn jaarabonnementen variërend van € 15 - € 75 per jaar, excl. 19% BTW. U krijgt een factuur, zodat u de abonnementsgelden kunt aftrekken als beroepskosten en de BTW terug kunt vragen.
Informatie over de lidmaatschapstypes en de bijbehorende diensten, vindt u hier.
 

Wie zit er achter Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt?

Ik ben Hilde Salverda (1949), initiatiefnemer, eigenaar en beheerder van de blog Kunst & Marketing en de website CadeauWerkplaats (Kunstenaars in de Markt), gespecialiseerd in marketing en pr. voor beeldend kunstenaars.
Ik heb me in de loop der jaren (ruim 30 jaar ervaring) gespecialiseerd in beleidsvoering, organisatie, management, begeleiding en uitvoering van marketing en pr. voor de kunstenwereld. Voor een uitvoerige cv, zie LinkedIn.
Naast de activiteiten t.b.v. Kunst & Marketing|Kunstenaars in de Markt ben ik werkzaam als freelance tekstschrijver, grafisch ontwerper en (beleids-) adviseur voor kleine zelfstandigen en non-profit organisaties. 

Twitter: @KunstMrktng

De blog van Kunst & Marketing

Bijdragen Project Mail Art Books nu dagelijks op Kunst & Marketing

Project Mail Art Books: de inzendingen

Een paar honderd mensen hebben zich al aangemeld bij dit leuke initiatief. Dagelijks wordt het boekje van één van de deelnemers op de blog… Doorgaan

Geplaatst op 11 Oktober 2011 om 10.30

Workshop ‘Spieken bij de commercie. Effectieve marketingmethoden voor de kunstenaar’. Deadline aanmelding 21 okt.

IJsselstein 3 november

Praktische workshop over het toepassen van commerciële marketingmethoden in de kunst

Veel kunstenaars hebben weinig weet van marketing en marketingmethoden en zijn ook niet geoefend in… Doorgaan

Geplaatst op 10 Oktober 2011 om 16.30

Twitter en het ongemerkt en ongewild verzenden van spam

Ben jij een spammer?

Zendt jouw Twitter account opeens spamberichten de wereld in zonder dat je dit wist of iets gedaan hebt? Dan is je account gehijacked door een spammer die gebruik… Doorgaan

Geplaatst op 5 September 2011 om 16.00

Nog een paar plaatsen beschikbaar! Workshop 'De kunstenaar als merk',16 okt. KNH Galerie, Haarlem

Er zijn nog een paar plaatsen openWorkshop 'De kunstenaar…

Doorgaan

Geplaatst op 5 September 2011 om 11.30

Marketing en pr. Workshops Op Maat

Workshops op Maat

De workshops Marketing en Pr. op Maat zijn het alternatief voor de personal coaching van beeldend kunstenaars. Het is een vorm van personal coaching in… Doorgaan

Geplaatst op 22 Augustus 2011 om 17.00

Project Mail Art Books: deelnemers gezocht

Project Mail Art Books: de initiatiefnemer

Project Mail Art Books (MAB) is een initiatief van beeldend kunstenaar Ed Hanssen dat hij afgelopen juli gestart heeft. Ed Hanssen was dermate… Doorgaan

Geplaatst op 17 Augustus 2011 om 11.45 — 1 commentaar

Steekwoorden om meer en beter gezien te worden

Een nieuwe Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats Nieuwsbrief

met interessante informatie voor leden en niet-leden over optimalisatie van… Doorgaan

Geplaatst op 1 Augustus 2011 om 16.15

Lucian Freud, Realistisch kunstschilder

Interessant voor alle liefhebbers van realistische schilderkunst

In memoriam

Op 20 juli 2011 is Lucian Freud na een kort ziekbed overleden… Doorgaan

Geplaatst op 27 Juli 2011 om 11.12

Prikkelende discussie op LinkedIn

Kunstenaars die geheel afhankelijk zijn van subsidies en/of bijstand verdienen niet de titel 'professioneel kunstenaar'.Deze stelling komt voort uit een…

Doorgaan

Geplaatst op 6 Juli 2011 om 11.37 — 1 commentaar

Interessante wedstrijd voor beeldend kunstenaars en fotografen

Skywards Future Artists Competition en Dubai Art Fair…

Doorgaan

Geplaatst op 3 Juli 2011 om 13.30

Video's van Kunst & Marketing

 • Video's toevoegen
 • Alles weergeven

Profielgegevens

Ik ben
Hilde Salverda
Adres
van Ostadestraat 165 sou
1073 TK Amsterdam
Website
http://www.kunstenmarketing.nl

Prikbord (47 commentaren)

Je moet lid zijn van Kunst Wereldwijd Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Kunst Wereldwijd Netwerk

Op 1 September 2011 om 10.59 zei Connie Harkema...

Bedankt voor je positieve reactie. Ga ik zeker naartoe werken om die blog z.s.m. naar je toe te sturen.

 

groetjes, Connie

Op 28 Augustus 2011 om 11.21 zei Liesbeth Kradolfer...
Dag Hilde, ik zit nog maar net op deze site, moet me nog verdiepen in alle mogelijkheden. Daar heb ik wel enige tijd voor nodig. Ook jouw bedrijf moet ik op mijn gemak bekijken en nagaan wat de mogelijkheden allemaal zijn. Dus wat betreft betaald lidmaatschap houd ik dat nog even af, maar ik begrijp dat ik ook aan jouw site gelinkt kan blijven zonder lidmaatschap. Affijn, je ziet er moet nog veel info ingewonnen worden mijnerzijds. Maar in ieder geval heel leuk dat je mijn werk de moeite waard vindt! groet liesbeth kradolfer
Op 26 Augustus 2011 om 16.45 zei Heidi Siemes...

Hoi Hilde,

Super dat je mijn werk mooi vind !! dank je

groetjes Heidi

Op 25 Augustus 2011 om 12.48 zei Jurriaan van Hall...

Dankjewel Hilde,

 

Hartelijke groet,

 

Jurriaan van Hall

Op 25 Augustus 2011 om 11.30 zei Monika Macken...
Hartelijk dank !
Op 1 Augustus 2011 om 15.08 zei Nienke Faber...

Beste Hilde, bedankt voor je uitnodiging, ik maak er graag gebruik van. ZO'm positief bericht doet inderdaad goed!

Groet van Nienke

Op 18 Juli 2011 om 0.45 zei Mais...

Hallo Hilde

Bedankt voor je leuke mailtje en natuurlijk wil ik me graag bij jou netwerk aansluiten. Wie weet wat er nog uit voort kan vloeien.

Groetjes van Mais

Op 16 Juli 2011 om 14.23 zei jos van den brand...
dank je Hilde,
en wie weet on een goede samenwerking ergens...
Op 15 Juli 2011 om 11.42 zei Artjan Zandbergen...

Hallllo Hilde

MarkeDing, dat heb ik nou net nodig

teamworken?

groet

Artjan

Op 15 Juli 2011 om 9.54 zei ceedee...

Bedankt Hilde,

da's tof!

 

 
 
 

Badge

Bezig met laden...

About your image
About your image
About your image

© 2016   Gemaakt door Adriaan.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden